Börja spela golf

Från att ha varit något som främst överklassgubbar ägnade sig åt har golfen under de senaste 20-25 åren nästan blivit en folksport med uppskattningsvis runt en halv miljon utövare över hela landet. För den som funderar på att bli en av dessa kommer här några tips.

Utrustning

En av de allra viktigaste sakerna när man spelar golf är så klart utrustningen i form av klubbor, kläder, skor och så vidare. Ett bra tips om man är nybörjare är att köpa ett helt set med de vanligaste klubborna eftersom detta blir billigare än att köpa varje klubba var för sig. Då golfklubbor är ganska dyra kan ett annat bra tips vara att försöka få tag i begagnade klubbor om man vill komma undan lite billigare.

Ta grönt kort

För att kunna spela golf krävs att man har något som kallas för grönt kort, vilket kan liknas vid ett golfkörkort. Ett bra tips kan vara att ta grönt kort i samband med en nybörjarkurs, vilket anordnas av dem flesta golfklubbar runt om i landet. Förutom att man tar grönt kort lär man sig också spelet från grunden, något som man nytta av under hela golfkarriären.