Praktiskt att ha för golfaren

shutterstock_170135888Det är nog ingen hemlighet att golf är något av en materialsport, det vill säga att man med bättre utrustning ofta kan prestera bättre. Naturligtvis är teknik och förmåga en otroligt stor del av sporten, men det finns en rad olika produkter som kan vara till stor hjälp för alla golfare.Saker som klubbor, bag och kläder är ju något självklara, denna artikel fokuserar mer på de saker som inte är direkt nödvändiga för att kunna utöva sporten men ändå kan vara bra att ha. Sakerna nedan kan man leta efter i webbutiker som Länna Sport.

Alignment system

Det viktigaste av allt när man spelar golf är att veta vart det är man siktar och var man lägger bollen. Ett alignment system är två pinnar som man placerar i en så kallat T-Aligner, en liten dosa som ser till att pinnarna ligger i 90 graders vinkel mot varandra. Den ena pinnen ska ligga i linje med fötterna för att visa vart man siktar, och den andra kommer att gå mellan benen för att visa var bollen ska ligga.

Golf GPS

Golfbanor kommer i många olika designs, är det första gången man spelar på en bana är det lätt att man missar slår antingen för långt eller för kort. En golf GPS kommer i olika former, bland annat som ett armbandsur, och är inprogrammerad med tusentals golfbanor som visar längden på banan och håller en på rätt spår.

SkyPro

Svingen är ju otroligt viktig att hålla koll på som golfare, och det är just därför saker som SkyPro finns. Det är en liten dosa som man fäster under greppet på skaftet, den väger endast 4 gram så det är knappast så att man kommer att märka den. Denna lilla dosa kommer att via bluetooth överföra data kring ens sving direkt till en smartphone eller surfplatta. Den möjliggör det att studera sina svingar och se vad man kan arbeta på att förbättra. På Google Play kan man hitta appen som hör till, den heter SkyPro Swing Trainer.